Jabuka

1Liberty
Liberty je sorta pogodna za ekološki uzgoj. Otporna je na ekonomski najvažnije bolesti jabuka krastavost ili fuzikladij (Venturiu inaequalis) i pepelnicu jabuke (Podosphaera leucotricha). Plod tamno crvene boje, a meso ploda je sočno, hrskavo i žute boje. Liberty u rod dolazi krajem rujna.
2Topaz
Topaz je sorta otporna na krastavost ili fuzikladij (Venturiu inaequalis), ali je osjetljivija na pepelnicu jabuke (Podosphaera leucotricha). Plod je crvene boje, prošaran uzdužnim žućkastim prugama. Meso je hrskavo i žute boje. U podrumima je moguće čuvanje do siječnja, a u hladnjačama do ožujka.Specifičnost sorte Topaz je visoki postotak vitamina C. Topaz u rod stupa krajem rujna.
3Freedom
Sorta Freedom dozrijeva sredinom rujna. Prikladna je za potrošnju u svježem stanju kao i za najrazličitije prerađevine. Freedom je sorta jabuka otporna na krastavost i rezistentna na ostale bolesti. Plodovi su srednje veliki, svijetlo crvene boje na zelenkasto žutom temeljnom obojenju. Meso ploda je čvrsto, sočno i hrskavo, kiselkasto slatkog okusa.
4Florina
Florina dozrijeva krajem rujna, a može se uskladištiti do siječnja. Karakteriziraju ju veliki okrugli, lijepo oblikovani plodovi crvene boje na žutoj pokožici, aromatičnog slatkasto-kiselkastog okusa. Sorta Florina prikladna je za dugo čuvanje, kao i za potrošnju u svježem stanju. Idealna je jabuka za okućnicu ili obiteljski voćnjak. Rezistentna je na krastavost i tolerantna na pepelnicu.
5Enterprise
Sorta Enterprise dozrijeva krajem listopada i dobro podnosi skladištenje. Rezistentna je na krastavost, izrazito rezistentna na erviniju i umjereno otporna na pepelnicu. Okruglasti plodovi izrazito su crvene boje, srednje veličine, a meso je čvrsto, hrskavo, vrlo dobre kvalitete i arome.
6Gold Rush
Gold Rush je jedna od najkvalitetnijih poznatih rezistentnih sorti, rezistentna je na krastavost i pepelnicu, a umjereno rezistentna na erviniju zbog čega je posebno pogodna za ekološku proizvodnju. Goldrush je ekološka zamjena za Zlatni delišes, kojem je sličan po boji i okusu. Plod je velik zelenkasto žute boje, pravilnog oblika s prepoznatljivim crvenilima na osunčanoj strani. Meso je ukusno, čvrsto i hrskavo, žuto zelene boje, lagano kiselkaste arome. Rano dospijeva u rod i obilno rađa, dozrijeva krajem listopada i izrazito dobro podnosi skladištenje.
Sorta Kolovoz
39 PRIMA*
Sorta Rujan
16 RED ELSTAR
10 LIBERTY*
7 TOPAZ*
5 FREEDOM*
3 JONAGOLD*
0 G.DELICIOUS
0 TOP RED
Sorta Listopad
10 IDARED
10 FLORINA*
15 BREABURN
20 SLAV. SRČIKA*
21 ENTERPRISE*
24 FUJI NAGAFU 6
25 GRANNY SMITH
35 GOLDRUSH*
Sorta Studeni
35 GOLDRUSH*

*napomena: bijelo meso