Ponuda

Aronija [Aronia Melanocarpa L.] je biljka iz porodice ruža, porijeklom iz Sjeverne Amerike. Sredinom osamdesetih godina pokusno se počela uzgajati u Bugarskoj te u skandinavskim zemljama. U našem podneblju je vrlo pogodna za uzgoj budući da nema opasnosti od štetnika ni prirodnih bolesti, odnosno moguće ju je uzgojiti bez upotrebe kemijskih sredstava za zaštitu. Za uzgoj aronije pogodni su svi tipovi tla, a odlikuje je i iznimna otpornost na niske temperature zbog čega je poznata i pod nazivom “sibirska borovnica”.
U ponudi Rasadnika Hadrović možete pronaći nekoliko ekoloških sorti jabuka kao što su Freedom, Florina, Gold Rush, Enterprise, Prima, Liberty, Topaz, i Slavonska srčika. Navedene sadnice jabuka pogodne su za ekološku proizvodnju, odnosno te su sorte otporne na krastavost plodova, pepelnicu i bakteriju Erwiniu almylovoru. Jabuke proizvodimo na podlogama M9, MM106, MM111 i sjemenjak.
Rasadnici Hadrović nude Vam, uz raznolik spektar voćnih sadnica i ukrasnog bilja, brojne usluge potrebne u Vašem radu. Kontaktirajte nas…