Višnja

1Erdi Rodna
(podloga Prunus Avium – divlja trešnja)
OPLODNJA: samooplodna sorta
RODNOST: jaka rodnost
VRIJEME SAZRIJEVANJA: sazrijeva oko 16-18 lipnja
OPIS PLODA: plod je srednje krupan do krupan. Težina ploda je 5-6 grama, promjer 22-23 mm. Plod je ovalnijeg oblika, a izgledom podsjeća na staklenu, prozirnu višnju. Koža ploda je tamno crvene boje, a meso ploda tamo bordo boje, srednje tvrd. Ukusan je, umjereno vlaknast i sočan, slatko-kiselkastog harmoničnog okusa višnje. Peteljka je srednje dugačka.
Krošnja je ovalnog oblika, a drvo se ne ogoljuje. Plod se koristi za svježu upotrebu, zamrzavanje i industrijsku preradu (kompoti, sokovi…).
2Debrecen
(podloga Prunus Avium – divlja trešnja)
OPLODNJA: cvijet se kasno otvara, samooplodna sorta
RODNOST: jaka rodnost; rano stupa u rod i pravilno raste
VRIJEME SAZRIJEVANJA: kraj lipnja i početak srpnja
OPIS PLODA: plod je velik, težine 5-6 grama, prosječnog promjera 22-23 mm. Oblik ploda je malo spoljošteniji. Koža ploda je tamnocrvena, a površina joj je sjajna. Meso ploda je crvene boje i dobro se odvaja od peteljke, stoga je pogodno za strojnu berbu.
Stabla su srednje bujnosti, te ih je dobro uzgajati u piramidalnom obliku. Izrazito dobro podnosi orezivanje, čime se dobiva veći plod i sprečava ogoljenje stabla. Plodovi se koriste za svježu upotrebu, izvoz i iznimno su prikladni za tvorničku preradu (kompoti, sokovi…).
3Oblačinska
(podloga: Prunus Avium – divlja trešnja)
OPLODNJA: samooplodna sorta
RODNOST: redovita i obilna rodnost
VRIJEME SAZRIJEVANJA: Dozrijeva krajem lipnja početak srpnja
PLOD: Plod je sitan, aromatičan i slatko kiselkastog okusa. Koža ploda je tamno crvene boje, a meso tamno crvene boje. Stablo je slabe bujnosti.
Sorta Lipanj
0 METEOR
7 FAVORIT
9 KORAI PIPAČ
13 ERDI RODNA
17 CIGANJI MEGI
20 OBLAČINSKA
25 DEBRECEN
Sorta Srpanj
25 DEBRECEN
31 UJFEHEROVA